Kystlaget Trondhjem får Kystlagsprisen 2015

Forbundet KYSTEN har tildelt Kystlagsprisen 2015 til Kystlaget Trondhjem for fremragende innsats for kystkulturen.

Etter mange års utrettelig arbeid ble i dag Kystlaget Trondhjem tildelt Kystlagsprisen 2015 for fremragende innsats for kystkulturen.

Forbundet KYSTEN deler hvert år ut Kystlagsprisen til et lag som har utmerket seg med godt arbeid for kystkulturen.

Kystlaget Trondhjem har utmerket seg i 2015 ved å arbeide aktivt for å ta vare på Fosenkaia slik at det også i fremtiden skal kunne ligge verneverdige fartøy der. Nye utbyggingsplaner i Trondheim truer med å gjøre kanalhavna og Fosenkaia mindre egnet for aktiv bruk av de verneverdige fartøyene som har base der i dag. Kystlaget har derfor gått høyt på banen og argumentert for verdien av levende havnemiljøer. De har vært en tydelig stemme i debatten, og bidratt til det offentlige ordskiftet på en engasjerende, saklig og positiv måte. Forbundet KYSTENs landsstyre er også imponert over hvordan kystlaget år etter år klarer å holde et høyt tempo med stor dugnadsinnsats.

Dette er en meget viktig anerkjennelse av arbeidet vi gjør. Det motiverer til videre innsats for å løfte fram kystkulturen i bybildet i Trondheim, sier kystlagets høvedsmann Egil Eide.

Prisen ble overrakt av nestleder Tove Aurdal Hjellnes da kystlagsfolk fra alle kanter av landet var samlet til fagseminar i Kristiansand i helga. Med prisen følger et trykk av Anne Nygren, og 5000 kroner.