Håndverksgruppa

Sjyvotta

Votter laget av Jorunn Brandsø. Fotograf Jorunn Brandsø.

handverksgruppaHåndverksgruppa holder til på Blårommet i Blåskuret. Vi utgjør ei lita, men aktiv gruppe som er interessert i all slags husflid og håndverk, primært knyttet til kysten og den rike kystkulturarven vår.

Vi har som mål å bevare og formidle gamle håndverkstradisjoner og metoder, men da også gjerne med en litt ny vri, sett ut fra den tida vi lever i.

I sommer har vi pusset opp og fornyet oss litt. Dermed har møtestedet vårt blitt mer tilpasset de ulike aktivitetene vi holder på med. Her kan vi møtes når vi har tid og lyst, men særlig på onsdager i vinterhalvåret. Du vil treffe oss på Blårommet stort sett hver onsdag fra kl. 18 fra september til mai. Så stikk gjerne innom for en prat!

For sesongen 2018-2019 vil hovedfokuset vårt fortsatt være spinning, karding, strikking og hekling. Og til våren ønsker vi også å utvide dette feltet ved å lære mer om garnfarging. I januar- februar er planen, i samarbeid med Trønderkniv, å arrangere et eget knivkurs, primært for de mange kreative damene som måtte ønske å gå litt nye veier.

I høst er det knuter og tauverk som står i sentrum. Vi tar sikte på å lære kavelbinding og samtidig få et innblikk i hvor forskjellig de gamle glasskulene ble bundet inn for å holde fiskegarna flytende. I denne forbindelse vil vi også lære oss tyrkerknop. Vi vil lage alt fra kasteliner til små matter og brikker som tradisjonelt har vært brukt i båt. Her ønsker vi alle, også mannfolk, hjertelig velkommen!

Vi tar med andre ord sikte på ulike kurstilbud som vil bli publisert løpende på Kystlagets hjemmeside. Det aller første kurset i binding av Bjørnemosekost vil gå av stabelen i uke 43, hvis vær og føreforhold tillater det. Så følg med!

Kontaktperson:  Anne Gismervik      tlf. 917 40 433      handverksgruppa@kystlaget-trh.no