Håndverksgruppa

handverksgruppaHåndverksgruppa holder til på Blårommet i Blåskuret. Vi utgjør ei lita, men aktiv gruppe som er interessert i all slags husflid og håndverk, primært knyttet til kysten og den rike kystkulturarven vår. Vi har som mål å bevare og formidle gamle håndverkstradisjoner og håndverksmetoder.

I vinterhalvåret, fra september til mai, kan du treffe oss på håndverksrommet vårt fra ca. kl. 18 og noen timer utover. Her holder vi på med ulike aktiviteter, stort sett etter innfallsmetoden og etter hva vi får av inspirasjon utenfra. Så stikk gjerne innom for en prat!

For 2019 er hovedfokus Forbundet KYSTENs Landsstevne 18.-21. juli. Under landsstevnet har vi som mål å demonstrere ulike håndverk, som binding av bjørnemosekost bl.a. til bruk under takkebaking. Vi vil også vise mattebinding og knytting av tyrkerknop. Videre står kavelbinding og framvisning av ullgarn farget med lav og urter på programmet. I tillegg har spinning alltid vært en gjenganger for oss i Håndverksgruppa.

Til høsten blir det nytt spinnekurs med ekstern kursleder. I tillegg er planen å veve skjerf og bånd på grindvev. Her vil vi primært bruke garnet vi farget i vår.

Vi tar med andre ord sikte på ulike kurstilbud som vil bli publisert løpende på Kystlagets hjemmeside. Kursene er støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon. Så hold deg oppdatert og følg med!

Kontaktperson:  Anne Gismervik      tlf. 917 40 433      handverksgruppa@kystlaget-trh.no