Kurs

Alle kurs i kystlaget er i samarbeid med Studieforbundet Kultur og Tradisjon. Kursene er åpne for alle, og vi benytter også studieforbundets egne studieplaner.

Knivsmiekurs 4. – 5. desember 2021

Dette kurset passer for de som tidligere har tatt grunnkurset på kystlaget eller for de med noe smieerfaring som vil starte å smi kniver og eggverktøy.

På kurset tar vi for oss behandling og herding av ulike ståltyper. I løpet av kurset smir vi kniver i helstål og laminerer i essa. Vi lager også ulike verktøy til knivsmiing.

  • Kurset holdes i smia i Blåskuret på Kystlaget Trondhjem
  • Tid: lørdag og søndag 4.-5. Desember kl: 10.00 til 15.00
  • Sted: Kystlaget Trondhjem
  • Påmelding til:           Bao Quoc Le
  • E-post:           lebadquoc@gmail.com
  • Tlf:                  46683918
  • Kursavgift: kr. 3500

Grunnkurs i smiing

Smikurset går over to lørdag og søndag 30.10 og 31.10.2021 kl 10 – 15. Kurset er for alle som har lyst til å begynne å smi. Dette er et grunnkurs for å komme igang med smiing på en trygg måte.

Vi tar hovedsakelig for oss grunnleggende smiteknikker for varmsmiing. Strekking, runde av, bøye, kappe og flate ut jern. Materiallære og enkel herding av redskaper som vi har bruk for i smia. Målet er at deltakerene skal inspireres til egenutvikling og bli selvstendig nok til å begynne å øve selv. Vi kommer til å starte med rensing og stelling av essa og oppfyring,. HMS. Rutinene i smia på kystlaget. Deretter vil vi jobbe med grunnleggende teknikker og se på hvordan vi kan bruke dem til å skape kreative ting. Pris kr. 3500 inkludert materialer, koks og lån av utstyr.

Påmelding til Bao Quoc Le: lebadquoc@gmail.com

———————————————————————————————————————————-

flatbrød

-Flatbrødkurs – Dato blir kunngjort snart kl. 09.00 – 1700. Pris for medlem 200,- ikke medlem 300,- Påmelding til Lillian Danielsen lillian.danielsen@hotmail.com

Vi baker potetkaker som vi spiser på kurset (ta med alternativ niste om du har allergier) og deretter baker vi flatbrød til kystlagets neste matkveld. Er vi flinke nok blir det flatbrød å ta med hjem. Om det er stemning for det setter vi av litt tid til et godt måltid og sosialt samvær etter kurset og litt utover kvelden.

SKT_Logo_farge