Kurs

Kurs 2019:

Alle kurs i kystlaget er i samarbeid med Studieforbundet Kultur og Tradisjon. Kursene er åpne for alle, og vi benytter også studieforbundets egne studieplaner.

 

Håndverksgruppa i Kystlaget tilbyr kurs i farging av garn

garnKursbeskrivelse: Kurset er for alle som har lyst til å lære litt om farging av garn på naturens egne premisser. Du vil få en innføring i garnfarging ved hjelp av diverse planteemner, lav og sopp. Naturfarger gir svært avstemte farger, alt avhengig av bl.a. hvordan man beiser garnet før farging. Alt dette vil du få lære mer om, både i teori og praksis. Du trenger ikke å komme med eget garn. Kursleder bestiller rikelig med ullgarn som vi farger i fellesskap, og det ferdige garnet deles etter kurset på de enkelte deltakerne,  400 g. pr deltaker.

  • Tidspunkt og varighet: Kurset starter tirsdag 2. april kl. 18 og fortsetter lørdag 6. og søndag 7. april, totalt ca. 15-16 timer.
  • Sted: Gulskuret på Fosenkaia
  • Antall deltakere: Maks 10
  • Pris: Kr. 700 for medlemmer og kr. 1.000 for ikkemedlemmer

Beisemidler, fargeemner og noe utsyr er inkludert, men vi håper noen kan stille med kokeplate, bøtter og kasserolle. Vi tar en gjennomgang første kurskveld. Det vil bli enkel servering i helga, men det kan lønne seg å ta med litt ekstra niste.

Håndverkgruppas kurs er svært populære, så vær rask og meld deg på til Randi Nordsæther, tlf. 952 99 397, e-mail: randielin57@gmail.com

———————————————————————————————————————————-

Resized_20181206_1111471001Knivkurs 2019: Samarbeid mellom Kystlaget og Trønderkniv 

Kurset er på 24 timer, (annenhver onsdag, 6 ganger)
Alle skal etter endt kurs, ha laget sin egen kniv etter norsk tradisjonell modell.
Knivmaking er en fin hobby for begge kjønn, og du er med på å holde en gammel håndverkstradisjon i hevd! 

Oppstart onsdag 9. januar kl.18 på Blussevoll skole, sløydsalen 

Kursavgift kr. 3500,- inkl. materiell til skaft og slire + 1.års gratis medlemskap i Trønderkniv 

Kurset ledes av to av de mest erfarne knivmakerne i Trønderkniv, Knut Svendsen og Elias Skotvoll, og har plass til 10 deltakere. Trønderkniv holder alt verktøy du ellers måtte trenge. 

Kursets innhold:
•Skaftforming
•Montering av knivblad
• Linjeføring
•Slire arbeid
•Farging av skaft / slire 

Så har du lyst å lage din egen kniv, nøl ikke, MELD DEG PÅ NÅ! 

PÅMELDING og nærmere informasjon kontakt Anne Gismervik på e-post: gismervik@broadpark eller tlf: 91740433 

 

Kurs 2018:

Alle kurs i kystlaget er i samarbeid med Studieforbundet Kultur og Tradisjon. Kursene er åpne for alle, og vi benytter også studieforbundets egne studieplaner.

 

Smikurs i adventstida Smedene i Blåskuret har gleden av å invitere til smikurs i adventstida.IMG_2389Smikurset i adventstida vil gå over to søndager 25. november og 2. desember kl 10 – 15. Kurset er for alle som har lyst til å begynne å smi i Blåsmia.
Kurset tilpasses deltakerene, hva de ønsker. Men vi tar hovedsakelig for oss grunnleggende smiteknikker. Målet er at deltakerene skal inspireres til egenutvikling og bli selvstendig nok til å begynne å øve selv.
Vi kommer til å starte med å oppfyring,rensing og stell av essa. Deretter vil vi jobbe med grunnleggende teknikker og se på hvordan vi kan bruke dem til å skape kreative ting.
Pris kr. 3200,- inkluderer materialer, koks og lån av utstyr
Påmelding til Bao Quoc Le: lebadquoc@gmail.com

 

————————————————————————————————————————–

flatbrød

-Flatbrødkurs -Lørdag 3. november kl. 09.00 – 1700. Pris for medlem 200,- ikke medlem 300,- Påmelding til  skrivar@kystlaget-trh.no

Vi baker potetkaker som vi spiser på kurset (ta med alternativ niste om du har allergier) og deretter baker vi flatbrød til Kystlagets neste matkveld. Er vi flinke nok blir det flatbrød å ta med hjem. Om det er stemning for det setter vi av litt tid til et godt måltid og sosialt samvær etter kurset og litt utover kvelden.

NB: Sjekk ut om det kan være aktuelt å også delta på kurset binding av bjørnemosekost, denne brukes til å koste mel av takka når vi baker og den tåler også godt varmen fra takka.

——————————————————————————————————-

Bjørnemosekost-Knytting av bjørnemosekost og grindveving av bånd – Fredag 26. kl.18-20 og lørdag 27. oktober. kl.10-17. Oppmøte på gulskuret på fosenkaia. 

Dette er en gammel tradisjon og kostene er effektive både som bordkoster, og ikke minst til å børste vekk mel fra takka når du steiker flatbrød eller lefse. Bjørnemosekostene tåler faktisk varmen fra takka og er dessuten laget av naturens eget materiale. Mulig ekskursjon lørdag om været tillater det, avtales når vi møtes fredag.

Kurset vil koste kr. 300 for medlemmer og kr. 400 for ikke-medlemmer, inklusive utstyr og materiale. Kurset har plass til 10 deltakere. Påmelding snarest til: Anne Gismervik, tlf. 91740433, e-post: gismervik@broadpark.no

——————————————————————————————————-

thumbnail_718_1539540769556Kurs i mattebinding og tyrkerknop.  

Kursbeskrivelse: Matter og rosetter i tyrkerknop er en gammel tradisjon som går tilbake til seilskutenes tid. Dette var et håndverk for menn som trengte noe å sysle med i fritida om bord i båten. Mattene hadde stor praktisk anvendelse samtidig som de var dekorative og ofte kunstnerisk utført. Det ble brukt forskjellig tauverk, og vi tar sikte på å bruke både kokosfibre, hamp og jute. Vi vil også lage kasteliner i kunstfiber, og hvis tid også nøkkelring i bomull. 

Tidspunkt: Tirsdag 13. nov. kl. 18 – 21 og lørdag 17. nov. kl. 9 -15  (totalt 8 timer)

Pris: Kr. 300 for medlemmer og kr. 400 for ikke-medlemmer, inklusive materialer, utsyr og enkel servering 

Sted: Gulskuret på Fosenkaia 

Antall deltakere: 10 

Dette er et kurs mange har etterspurt, så vær snar og meld deg på til Anne Gismervik, tlf. 91740433, e-mail: gismervik@broadpark.no

————————————————————————————————————–

Resized_20181105_143124Håndverksgruppa tilbyr kurs i kavlbinding
 
Kurset består av en teoridel og en praktisk del. Onsdag blir det foredrag om søkker og fløyt, men mest om glasskavler ved Inga Elisabeth Næss. Lørdag vil vi lære hvordan vi kan binde opp gamle glasskavler. Materialer, kavler og tauverk, inngår i prisen, men ønsker du flere glasskavler, må du regne med å betale litt ekstra.
 
Tid: onsdag 28.november kl.19-21 og lørdag 1.desember kl.10-16 (tilsammen min 8 timer)
Sted: Gulskuret på Fosenkaia
Pris: kr. 300 for medlemmer, kr. 400 for ikke-medlemmer
 
Enkel servering begge dager, men lørdag kan du gjerne ta med litt ekstra niste.
 
Påmelding til Anne Gismervik,
gismervik@broadpark.no; tlf.91740433

———————

– Luting av fisk – oppstart 14 november, påmelding til Jorunn Brandsø i Mat og Festivitasgruppa.

SKT_Logo_farge