KYSTLAGET TRONDHJEM VERTSKAP FOR VELLYKKET FARTØYVERNSEMINAR

Lørdag 24. september var det duket for «Fagdag for Fartøyvern» i kystlagets lokaler. Dette var Trøndelag fylkeskommune sitt initiativ, mens kystlaget ved stuert og høvedsmann stilte som vertskap. Omkring 30 personer hadde funnet veien til Gulskuret hvor det ble gitt mange gode og grundige forelesninger av eksperter fra Hardanger Fartøyvernsenter, Bredalsholmen fartøyvern, og Trøndelag fylkeskommune (TRFK).

Til fylkets Kulturmiljøplanen, som ganske nylig ble vedtatt, er det fortløpende mulighet til å spille inn forslag som gjelder kystkultur, noe Frode Kristiansen oppfordret til. Han gav også grundig informasjon fra forvaltningen, blant annet om håndverkskompetanse, søknader om prosjektmidler, og status for «Harry Borten» og «Havbris». Fire meget gode presentasjoner ble levert av fartøyvernsentrene. Nyttig var informasjon om «Hva kan et fartøyvernsenter gjøre for deg» – men hovedsakelig handlet det om overflatebehandling av trebåter og stålbåter. Meget relevant erfaringer ble delt, og det ble gode diskusjoner.

Til lunsj, trakterte stuert Ingrid gjestene med verdens beste fiskeburgere, og deltakerne som ønsket det fikk en kort orientering om og tur med den autonome fergen «milliAmpere». Etter seminaret fikk folkene fra Bredalsholmen omvisning i Grønnskuret før de gikk i gang med å inspisere «Harry Borten».

Omkring 30 deltakere hadde funnet veien til fagdagen for fartøyvern i Gulskuret
Seksjonsleder Anne Bjørg Evensen Svestad og Frode Kristiansen fra Trøndelag Fylkeskommune innledet, presenterte og styrte ordet under seminaret.
Roger informerte karene fra Bredalsholmen fartøyvernsenter om Union-motoren og ellers hva Motorgruppa holder på med.
En konsentrert og lydhør forsamling!