Trøndelagsstevnet 2023

Kystlaget Trondhjem må ha gode kontakter, for bedre vær for et stevne der mye foregår utendørs kunne vi ikke fått. Det ble tilogmed fin seilvind for regattaen!

Kystlaget vil takke stevnedeltakerne og andre besøkene for at dere var med å gjøre dette til en flott helg for kystkulturen i Trondheim og Trøndelag. Ikke minst vil vi takke alle dere fra Kystlaget Trondhjem som var med å arrangere stevnet. Uten dere hadde dette blir sørgelige greier. En spesiell takk til dere som laget og serverte mat – gratis frokost lørdag, mat til frivillige under «Åpen dag» lørdag og ikke minst en uforglemmelig middag ombord på «Holger Stjern» lørdag kveld.

Noen av stevne-deltakerne nyter frokosten utenfor Rødhuset lørdag morgen.
Nidaros-regattaen ble gjennomført lørdag formiddag, under nær perfekte forhold. Vinden økte på betydelig etter at bildet ble tatt. Vinner i råseil-klassen ble kystlagets egen «Nidaros», mens «Nubbe» med Anders Teigen ved roret vant klassen for «andre», selv med 10 minutters tidsstraff for sin moderne Bermuda-rigg.
Espen Kalvå overrekke Auskaret til Kystlaget Trondhjems egen Sten Cato Nordsæther. Auskaret deles ut til den som har best Hansen-score, som utregnes som utseilt distanse i nautiske mil til stevnet delt på fartøyets lengde i fot. Sten Cato seilte slepebåten Kapt. Dyre fra Rørvik til Trondheim.
Kysttinget – Trøndelag Fylkeskystlag sitt årsmøte – ble gjennomført under stevnet. Bildet viser deltakerne på årsmøtet.
Stevnemiddagen lørdag fant sted i utsiktsalongen på «Holger Stjern».