Småbåtgruppa

småbåt1Småbåtgruppa i Kystlaget Trondhjem har som formål å utvikle interesse for og engasjement rundt norske tradisjonelle åpne småbåter. Dette kan ha utspring i medlemmers privateide småbåter eller Kystlagets egne småbåter som også kan være tilgjengelig for utlån for medlemmer i Småbåtgruppa.småbåt2

Småbåtgruppa har ansvaret for drift og vedlikehold av 3 av Kystlagets egne småbåter:

  • Åfjordssektringen «Futen» som kan leies ut til medlemmer av Småbåtgruppa.  Den har 3 par årer og kan også seiles enten med sneseil eller råseil.
  • Oselveren «Fønix» som er under restaurering på Fosenkaia. Denne har 2 par årer og opprinnelig spriseil, og er planlagt å være ferdig til våren 2019 også for utleie til Småbåtgruppas medlemmer.
  • «fløtmannsbåtenFløtmann» og drifta av denne er også Småbåtgruppas ansvar. Med den fraktes folk på den 105m lange strekningen mellom Fosenkaia og Ravnkloa. Drifta er hovedsakelig basert på dugnadsinnsats fra Kystlagets medlemmer og foregår i sommerhalvåret Les mer om Fløtmann. Her er det bare å melde seg på «Fløtmannkurs» og opplev trivelige stunder på kanalen som Fløtmann.
Leder for Småbåtgruppa:
Jens Krystad, jensebert@hotmail.com 
Nestleder/kasserer:
Randi Grøndal
Båtansvarlig for «Futen»:
Adam Krupica
Båtansvarlig for «Fønix»:
Andreas Asheim og Harald Asheim