Kurs

Alle kurs i kystlaget er i samarbeid med Studieforbundet Kultur og Tradisjon. Kursene er åpne for alle, og vi benytter også studieforbundets egne studieplaner.

Grunnkurs i smiing

Smikurset går over to lørdag og søndag 30.10 og 31.10.2021 kl 10 – 15. Kurset er for alle som har lyst til å begynne å smi. Dette er et grunnkurs for å komme igang med smiing på en trygg måte.

Vi tar hovedsakelig for oss grunnleggende smiteknikker for varmsmiing. Strekking, runde av, bøye, kappe og flate ut jern. Materiallære og enkel herding av redskaper som vi har bruk for i smia. Målet er at deltakerene skal inspireres til egenutvikling og bli selvstendig nok til å begynne å øve selv. Vi kommer til å starte med rensing og stelling av essa og oppfyring,. HMS. Rutinene i smia på kystlaget. Deretter vil vi jobbe med grunnleggende teknikker og se på hvordan vi kan bruke dem til å skape kreative ting. Pris kr. 3500 inkludert materialer, koks og lån av utstyr.

Påmelding til Bao Quoc Le: lebadquoc@gmail.com

D5L Fritidsskipperkurs

Endelig blir det kurs i D5L Fritidsskipper! I samarbeid med Midtnorsk Båtskole arrangerer vi et 120-timers kurs som inkluderer 1 – 2 dager praktisk trening om bord i båt. Kurset vil gå over 3 helger (alternativt noen kvelder + 2 helger) og starter i oktober etter nærmere avtale. Ordinær pris inklusive læremateriell er kr. 16.600,- og medlemmer av Kystlaget Trondhjem får 30% rabatt. Les mer på: https://mnbaatskole.no/kurs/fritisbatskipper/

Kontakt Arne R. Johnsen, Tlf 45610407  Epost: post@mnbaatskole.no

Påmeldingsfrist: 20. september.

———————————————————————————————————————————

IMG_2389Smikurs

Smedene i Blåskuret har gleden av å invitere til smikurs 16. og 17. november kl 10 – 15. Kurset er for alle som har lyst til å begynne å smi i Blåsmia. Kurset tilpasses deltakerene, hva de ønsker. Men vi tar hovedsakelig for oss grunnleggende smiteknikker. Målet er at deltakerene skal inspireres til egenutvikling og bli selvstendig nok til å begynne å øve selv. Vi kommer til å starte med å oppfyring,rensing og stell av essa. Deretter vil vi jobbe med grunnleggende teknikker og se på hvordan vi kan bruke dem til å skape kreative ting. Pris kr. 3200,- inkluderer materialer, koks og lån av utstyr.

Påmelding til Bao Quoc Le: lebadquoc@gmail.com

———————————————————————————————————————————-

flatbrød

-Flatbrødkurs – Dato blir kunngjort snart kl. 09.00 – 1700. Pris for medlem 200,- ikke medlem 300,- Påmelding til Lillian Danielsen lillian.danielsen@hotmail.com

Vi baker potetkaker som vi spiser på kurset (ta med alternativ niste om du har allergier) og deretter baker vi flatbrød til kystlagets neste matkveld. Er vi flinke nok blir det flatbrød å ta med hjem. Om det er stemning for det setter vi av litt tid til et godt måltid og sosialt samvær etter kurset og litt utover kvelden.

SKT_Logo_farge